Kurz vaření – Veganská kuchyně Blízkého východu a zemí úrodného půlměsíce

V čistě rostlinném a veganském podání.

Pro tradiční kultury a jejich kuchyně jsou, a vždy byly, rostliny základem. Přirozené suroviny, jakou jsou obiloviny, luštěniny, zelenina, ovoce, semena a ořechy, mohou nezasvěceného svou obyčejností od použití odradit.

Mnozí lidé ale dnes chtějí vařit zdravěji a přidat do svého jídelníčku některé z výše zmíněných surovin. Problémem také bývá neznalost surovin a nedostatečná výživová hodnota a vyváženost improvizovaných jídel.

Pojďte se tedy nechat inspirovat barvami světových kuchyní, kde mají rostlinné zdroje své výsadní postavení a svá pevná místa v tradičních recepturách, které sytí a vyživují lidi na celém světě po tisíciletí.

.

Pro koho je kurz vhodný

Ať už jste začínající či pokročilí vegani a vegetariáni nebo zkrátka hledáte inspiraci a chcete nahlédnout do tajemství přípravy všech těch neznámých jídel a surovin etnických kuchyní světa, jste vítáni.

.

Obsah dalších kurzů

Tématické večery, na kterých se prakticky i teoreticky seznámíme s těmito kuchyněmi:
  • 14. 3. 2018   Kuchyně Indického subkontinentu a přilehlých ostrovů
  • 11. 4. 2018   Kuchyně Thajska a jihovýchodní Asie
  • 9. 5. 2018    Kuchyně Číny a Japonských ostrovů
  • 6. 6. 2018    Kuchyně Mexika a Latinské Ameriky

Obsahem každého večera bude příprava večeře o čtyřech chodech.

A prosím přijďte opravdu hladoví! Budu se na Vás těšit!
Honza Tomeček, osobní kuchař ALV

.

Je možné zakoupit celý cyklus 5 kurzů za zvýhodněnou cenu: 7 000 Kč
Do poznámky v přihlášce upřesněte svou objednávku.

Kapacita je omezena na 15 osob.

Čas 17-21
Kategorie Workshop
Pořádá Mgr. Jan Tomeček
Místo

Akademický klub ALV

Údolní 212/1, Praha 4

Cena 1500 Kč