Kurz vaření – Veganské pokrmy etnických kuchyní světa

od 1. Prosince 2018 do 2. Prosince 2018

Mgr. Jan Tomeček

PŘIHLÁSIT SE

V čistě rostlinném a veganském podání.

Pro tradiční kultury a jejich kuchyně jsou, a vždy byly, rostliny základem. Přirozené suroviny, jakou jsou obiloviny, luštěniny, zelenina, ovoce, semena a ořechy, mohou nezasvěceného svou obyčejností od použití odradit.

Mnozí lidé ale dnes chtějí vařit zdravěji a přidat do svého jídelníčku některé z výše zmíněných surovin. Problémem také bývá neznalost surovin a nedostatečná výživová hodnota a vyváženost improvizovaných jídel.

Pojďte se tedy nechat inspirovat barvami světových kuchyní, kde mají rostlinné zdroje své výsadní postavení a svá pevná místa v tradičních recepturách, které sytí a vyživují lidi na celém světě po tisíciletí, a poznat rozmanité suroviny a jídla, která z nich lze snadno připravit.Vše 100% vegan!

.

Pro koho je kurz vhodný

Ať už jste začínající či pokročilí vegani a vegetariáni nebo zkrátka hledáte inspiraci a chcete nahlédnout do tajemství přípravy všech těch neznámých jídel a surovin etnických kuchyní světa, jste vítáni.

Víkend etnického vaření je malou návštěvou do světových kuchyní, kde rostlinné suroviny nikomu nejsou cizí a jsou základem každodenního stravování. Přijďte se inspirovat

.

Obsah kurzu

Projdeme prakticky postupně tyto kuchyně:

  1. Na Blízkém východě se neobejdete bez hummusu a falafelu podle tradičních receptur, oba jsou základem. Mezze ze zelených fave fazolí, dukkha posypka z oříšků, restovaný seitan s olivami a marinovaným citrónem. Marocká polévka Harira a libanonský nákyp Kibbe jako hlavní jídla. Dezert z filo těsta.
  2. Indická kuchyně je nejrozmanitější kuchyní rostlinné stravy. Domácí fritované samosy, několik druhů chutney, tradiční daly, palak tofu, seitan tikka, základní směsi koření jako je garam masala apod.
  3. Exotické chutě a netradiční suroviny, to je kuchyně jihovýchodní Asie. Citrónová tráva, limetové listy, galgán, thajská bazalka a spousta koriandru! Silná polévka pho, domácí zelené curry, placky Murtabak, sendviče Bahn Mi a na závěr fritované ovoce s kokosovým karamelem nebudou jediné recepty, které si ukážeme.
  4. Čínská, japonská a korejská kuchyně jsou relativně jednoduché v postupech i skromné v ingrediencích. Přesto různými kombinacemi základních surovin jsou neméně zajímavé a chuťově výborné. Pečený tempeh v panko strouhance, jarní závitky, houbová polévka s shimenji a enoki, sushi rolky, knedlíčky Dim sum, salát z edamame a kaštanový dezert Ohagi.
  5. A mexická kuchyně je srdcová záležitost! Ceviche z hlívy, pozole z tomatillos, quesadillas z domácích tortill z modré kukuřice a seitanové tamales a další jste určitě doma ještě nikdo nedělal! S čokoládovým dezertem na závěr nikdo neodejde o hladu!

Nenechte si ujít tuto výjimečnou příležitost rozšířit si Vaše gastronomické obzory zdravého stravování!!

A prosím, přijďte opravdu hladoví! Budu se na Vás těšit!

Honza Tomeček, lektor rostlinné stravy a osobní kuchař ALV

 

Čas 10:00 - 18:00
Kategorie Workshop
Pořádá Mgr. Jan Tomeček
Místo

Teal Club

Údolní 212/1, Praha 4

Cena 3900 Kč