Kurz vaření – Veganské pokrmy etnických kuchyní světa

V čistě rostlinném a veganském podání.
Pro tradiční kultury a jejich kuchyně jsou, a vždy byly, rostliny základem. Přirozené suroviny, jakou jsou obiloviny, luštěniny, zelenina, ovoce, semena a ořechy, mohou nezasvěceného svou obyčejností od použití odradit.
Mnozí lidé ale dnes chtějí vařit zdravěji a přidat do svého jídelníčku některé z výše zmíněných surovin. Problémem také bývá neznalost surovin a nedostatečná výživová hodnota a vyváženost improvizovaných jídel.
Pojďte se tedy nechat inspirovat barvami světových kuchyní, kde mají rostlinné zdroje své výsadní postavení a svá pevná místa v tradičních recepturách, které sytí a vyživují lidi na celém světě po tisíciletí, a poznat rozmanité suroviny a jídla, která z nich lze snadno připravit.Vše 100% vegan!
.
Pro koho je kurz vhodný
Ať už jste začínající či pokročilí vegani a vegetariáni nebo zkrátka hledáte inspiraci a chcete nahlédnout do tajemství přípravy všech těch neznámých jídel a surovin etnických kuchyní světa, jste vítáni.
Víkend etnického vaření je malou návštěvou do světových kuchyní, kde rostlinné suroviny nikomu nejsou cizí a jsou základem každodenního stravování. Přijďte se inspirovat
Obsah kurzu
Projdeme prakticky postupně tyto kuchyně:
- Na Blízkém východě se neobejdete bez hummusu a falafelu podle tradičních receptur, oba jsou základem. Mezze ze zelených fave fazolí, dukkha posypka z oříšků, restovaný seitan s olivami a marinovaným citrónem. Marocká polévka Harira a libanonský nákyp Kibbe jako hlavní jídla. Dezert z filo těsta.
- Indická kuchyně je nejrozmanitější kuchyní rostlinné stravy. Domácí fritované samosy, několik druhů chutney, tradiční daly, palak tofu, seitan tikka, základní směsi koření jako je garam masala apod.
- Exotické chutě a netradiční suroviny, to je kuchyně jihovýchodní Asie. Citrónová tráva, limetové listy, galgán, thajská bazalka a spousta koriandru! Silná polévka pho, domácí zelené curry, placky Murtabak, sendviče Bahn Mi a na závěr fritované ovoce s kokosovým karamelem nebudou jediné recepty, které si ukážeme.
- Čínská, japonská a korejská kuchyně jsou relativně jednoduché v postupech i skromné v ingrediencích. Přesto různými kombinacemi základních surovin jsou neméně zajímavé a chuťově výborné. Pečený tempeh v panko strouhance, jarní závitky, houbová polévka s shimenji a enoki, sushi rolky, knedlíčky Dim sum, salát z edamame a kaštanový dezert Ohagi.
- A mexická kuchyně je srdcová záležitost! Ceviche z hlívy, pozole z tomatillos, quesadillas z domácích tortill z modré kukuřice a seitanové tamales a další jste určitě doma ještě nikdo nedělal! S čokoládovým dezertem na závěr nikdo neodejde o hladu!
Nenechte si ujít tuto výjimečnou příležitost rozšířit si Vaše gastronomické obzory zdravého stravování!!
A prosím, přijďte opravdu hladoví! Budu se na Vás těšit!
Honza Tomeček, lektor rostlinné stravy a osobní kuchař ALV
Čas | 10:00 - 18:00 |
---|---|
Kategorie | Workshop |
Pořádá | Mgr. Jan Tomeček |
Místo | Teal Club Údolní 212/1, Praha 4 |
Cena | 3900 Kč |