Výživa v evropské tradici

29. Září 2019

Eva Leňová

PŘIHLÁSIT SE

Často míváme sklony hledat pomoc a inspiraci někde daleko, nejlépe na druhém konci světa, a zapomínáme na moudrost místa, z něhož pocházíme.

I proto jsme se rozhodli zařadit do naší nabídky přednášku, která se zevrubně věnuje historii a tradicím v evropských kuchyních. Můžeme v nich totiž nalézt odpovědi na otázky, na něž nám vzdálené stravovací systémy odpovědět neumí. Třeba se nám podaří pochopit, proč máme k určitým potravinám podvědomě blíže než k jiným a na čem vlastně historicky stavíme.

Eva Leňová se oblasti stravování věnuje již mnoho let a kromě studia různých stravovacích směrů ji zajímá právě zkoumání kořenů a tradic, díky nimž můžeme lépe poznat sami sebe, ukotvit se v místě i čase a lépe přijímat případné více či méně „exotické“ pohledy a myšlenky.

 

Pro koho je seminář vhodný

Pro účast na semináři není nutné mít předem jakékoliv znalosti z oblasti zdravého životního stylu. Seminář je vhodný pro každého, kdo má zájem se blíže seznámit s historií a tradicemi evropského kontinentu v souvislosti se stravováním.

 

Obsah semináře

  • Zamyslíme se nad tradicemi a jejich významem v našich životech.
  • Krátce se zmíníme o evropské historii.
  • Povíme si něco ke stravě našich předků a jejích proměn v čase.
  • Projdeme si charakteristické rysy kuchyní jednotlivých evropských zemí a vysvětlíme si, jak je kuchyně důležitá pro pocit národní identity.
  • Pokusíme se zobecnit evropské stravovací návyky a najít to, co nás spojuje.
  • Dozvíme se, co z naší domácí kuchyně podporuje dlouhověkost, a jak je možné vnímat stravování jako cestu ke spokojenosti se sebou samým.

 

V rámci tohoto semináře vás bude čekat i malé ochutnávkové překvapení.

Těšíme se na vás.

 

V Evině článku zde si můžete přečíst, proč nakupovat od místních výrobců.

Čas 9:00 - 16:30
Kategorie Seminář
Pořádá Akademie léčivé výživy
Místo

Sacre Coeur

Wellnessia – prostor Seminario

Holečkova 31, Praha 5

 

 

Cena 2400 Kč