Nam Singh Tao Shi

tao a čínské byliny v kuchyni, příprava masa, mikrokosmická orbita

Přestože je Nam Singh rodilý Afroameričan a dnes žije a učí v San Francisku, strávil díky povolání svého otce velkou část dětství a mládí na Taiwanu, kde také studoval na jedné z posledních tradičních taoistických klášterních škol, která dnes již neexistuje, a absolvoval čínskou univerzitu orientálního léčení a akupunktury Tai Pei Institute of Traditional Pharmacology and Acupuncture.

Je oficiálně vysvěceným taoistickým mnichem, příslušníkem řádu Draka a Tygra (Longhu) a přijal mnišské jméno. Je členem řádu Dračí brány, studoval tradiční cestu Zheng Yi Tao klasických mistrů Nebes a má oprávnění číst v kalendáři nebeské čchi, tedy vykládat lidem čínský horoskop, podle nějž se dodnes řídí nejen rodinné záležitosti jako uzavírání sňatků, ale který určuje i data pro zakládání velkých firem
nebo počátek realizace zásadních projektů v celé kontinentální Číně i na Taiwanu.

Nam Singh prakticky používá a učí všech osm základních směrů tradiční čínské taoistické nauky: meditace, cvičení, výživu, byliny, astrologii, feng shui, masáže a akupunkturu a moxování. V Akademii léčivé výživy zasvěcuje studenty hlavně do tajů přirozené stravy dlouhověkých národů a umění léčivé čínské kuchyně, které vystudoval na Wei Chuan’s Culinary Institute v Tchai Peji na Taiwanu.

Nam Singh je vynikající kuchař a vaření je jeho celoživotní láskou. V pozici šéfkuchaře vedl podniky China Moon a Monsoon a velké úspěchy slavil i v několika dalších vyhledávaných restauracích. Spolupracoval na vydání dvou oblíbených a uživateli i odborníky ceněných kuchařských knih: Between Heaven and Earth‚ A Guide to Chinese Medicine a The Chinese Immigrant Cooking.

V současné době žije v San Francisku a učí vaření s čínskými bylinami, klasickou čínskou přípravu čajů a studuje i učí taoismus jako duchovní cestu vycházející ze šamanských kořenů. Je také jedním z kmenových lektorů Academy of Healing Nutrition v New Yorku.

Rozhovor s Namem si můžete přečíst zde.