Marta Tovtová

Vaření dle sezón, Vaření dle principů ajurvédy
Vnímám jídlo jako radost, požitek, prostor pro kreativitu a také jako lék.

V akademickém roce 2018/19 vede praktické semináře Vaření dle sezón v programu Prevence výživou.

 

Mojí vizí je měnit přístup k jídlu v širším měřítku. Tak, jak začneme vnímat hodnotu jídla a uvědomíme si, že zdrojem veškeré výživy je Země, promění se i náš vztah k planetě, rostlinám a zvířatům. Úctu ke zdrojům vnímám jako primární kvalitu nově rodícího se lidského vědomí. Prostřednictvím terapie jídlem a vaření dokáži lidi v mém okolí nejvíce inspirovat ke změnám a pomoci jim otevřít dveře k jejich skrytým potenciálům, touhám a přáním. Jídlo vnímám jako radost, požitek, prostor pro kreativitu a také jako lék.

Ve své práci propojuji hlubokou moudrost starověké ájurvédy a čínské medicíny. Tradiční čínskou medicínu jsem studovala v Irsku na International School of Acupuncture a v Čechách na TČM Bohemia. Následně jsem absolvovala postgraduální semináře na TČM Bohemia a České Sinobiologické společnosti, zahraniční webináře Giovanni Maciocia a další. Studiu ájurvédy a jógy se věnuji od roku 1997.

Při individuálních konzultacích pomáhám klientům upravit životní styl. Sestavuji osobní výživové plány, kde se specializuji zejména na potíže s trávením, gynekologické a urologické problémy, alergie, nemoci dýchacího ústrojí, oslabenou imunitu a problémy s nadváhou. Jsem lektorkou TČM Bohemia a Akademie léčivé výživy. Přednáším, pořádám kurzy vaření a vařím na pobytových akcích.

 

Více se o Martě můžete dozvědět na jejích stránkách www.meeta.cz.