Náš tým
Teorií a praxí vás budou provázet zkušení čeští i zahraniční lektoři, kteří se svým oborům věnují léta s nadšením a láskou.
Eva Leňová
Evropské tradiční kuchyně, stravování v kole roku
Iniciátorka znovuotevření ALV, organizátorka, průvodkyně a koučka. U plotny a kolem stolu se se ženami pravidelně schází od roku 2010, protože k tématu žena-láska-péče-výživa-zdraví-pocit jistoty-své místo ve světě je stále co říct. Ukazuje ostatním, že příběh svého života vypráví každý sám a v kuchyni u kamen se příběhy vždycky vyprávěly i poslouchaly nejlépe.
Adéla Roubíčková
Organizace kurzů, vaření podle sezón
Iniciátorka znovuotevření ALV. S ALV je pevně spjata, je první absolventkou této školy. ALV jí ukázala nové směry, dala nový rozhled, byla prvním krůčkem a absolutně jí změnila život. Díky ALV pochopila, že ke zdraví nevede konzumní styl dnešního světa. Myšlenku Akademie chce šířit dál, aby opět měnila životy lidí k lepšímu. Myslí si, že jí to i dluží.
Roger Green
Stravování dlouhověkých, Léčivá výživa
Zakladatel a ředitel Academy of Healing Nutrition, odborník a poradce v oblasti stravování, feng shui a zastánce nových technologií, náš inspirátor, průvodce a dobrý kamarád. Spoluzakládal a vedl několik center a klinik alternativní medicíny v Austrálii a v Evorpě, zajímá se o životní prostředí, eko-design a tzv. „nové technologie“, organizuje konference, podílí se na výzkumech, zajišťuje financování průkopnických projektů.
Kateřina Halamová
Ájurvéda, vaření podle sezón
Přednáší o výživě s přesahem a vysvětluje, jak se bez dogmat a manipulací zorientovat v rozporuplných výživových doporučení a najít si svou vlastní cestu. Největší inspirací jsou jí ájurvéda a čínská medicína a jejich komplexní pohled na zdraví člověka. Učí používat jejich univerzální a hluboká moudra v současném moderním světě. Strava je totiž našim lékem a dokáže dělat zázraky.
Martin Řezníček
Dietetika dle pravidel TČM
Terapeut a dlouholetý praktik tradiční čínské medicíny. Čínská medicína mu jednoduše učarovala. Dává podle něj odpovědi na otázky týkající se nejen skutečných příčin nemocí, ale i podstaty života samého a vesmírného řádu. Působí jako lektor na TCM Institutu i ALV, je autorem e-knih a online kurzů o stravování, výživě a bytí v souladu s přírodními zákony.
Zuzka Terešová
Makrobiotika, vaření podle sezón
Dlouhodobě se věnuje různým sebepoznávacím technikám a od roku 1998 praktikuje makrobiotiku jako cestu pochopení souvislostí a převzetí zodpovědnosti sama za sebe. Praktikuje ji jako celek, tedy strava, dechová a fyzická cvičení, duševní a duchovní práce. Věnuje se studiu psychologie, rodinných konstelací, jógy, dělá osobní konzultace, vede kurzy vaření (živě i on-line) a provozuje vlastní bistro.
Lenka Pokorná
Léčivá výživa, vaření podle sezón
Věnuje se výživě dětí, dospělých i těhotných a kojících maminek. Pořádá semináře o výživě, vede osobní konzultace a kurzy vaření. Snaží se o to, aby děti i dospělí pochopili, co jim dělá dobře, co je dokáže léčit a naopak co jim škodí. Navštěvuje i školská zařízení, kde lektoruje semináře pro pedagogy, žáky ZŠ, MŠ i školní jídelny.