Podzim očima makrobiotiky, recepty na chřipku a kašel, tipy na odhlenění - sobotní seminář s ochutnávkami

1 600 Kč
Skladem
ks
(30 ks na skladě)
Zuzka Terešová

Datum: 23. 11. 2024
Čas: 10:00 - 17:00
Přednášející: Zuzka Terešová
Téma: Podzim očima makrobiotiky - tipy na chřipku, odhlenění a jak posilovat plíce a tlusté střevo

Co nás čeká:
- Vysvětlíme si základy makrobiotického přístupu ke stravování
- Ukážeme si, jak umí makrobiotika kouzlit se stravitelností a surovinami
- Shrneme si charakteristiky roční doby podzim
- Řekneme si něco k přirozené detoxikaci, plicím a tlustému střevu
- Budeme se věnovat ostré chuti a jak se chránit před podzimními plískanicemi
- Ukážeme si několik triků, jak vařit jednoduše a chutně
- Ochutnáme něco dobrého (to, co lektorka během dne uvaří), vyměníme si tipy a recepty
- Odnesete si několik praktických návodů a rad jak na podporu imunity a která jídla a nápoje pomáhají při chřipce a nachlazení 


Více informací... Více

Proměny ročních dob s sebou nepřináší jen změny počasí a teplot, zároveň s nimi se mění i přirozené lidské potřeby. Oblastí, ve které se tyto proměny hezky odrážejí, je strava. Vyzkoušejte si s námi, jak se jednoduše, prakticky a vynalézavě přizpůsobovat proměnám času a díky tomu se ve zdraví dožít vysokého věku. Tento víkend je zaměřen na podzim a makrobiotiku, my se na něj podíváme očima naší lektorky Zuzky Terešové.

Podzim je časem, kdy se úroda ukládá. Krom spousty sklizených plodů nám jídelníček obohacuje zvěřina z honů a ryby z výlovů. Je ovšem dobré vědět, jak se zásobami zacházet. 

Podzim je zároveň časem plískanic, mlh, studeného vlhka, které zalézá pod šaty i pod kůži a může vyvolávat pocity chladu, způsobit nachlazení s teplotou, kašlem, zahleněním a únavou. Podzimní nálady se běžně odrazí v naší nechuti se do něčeho pouštět a u některých jedinců vedou až k depresím. Na podzim se také obvykle zhorší chronické potíže typu ekzémy, astma a některé alergie. Každá situace nevyžaduje zásah lékaře. Je proto dobré znát praktické domácí recepty na nachlazení a neuškodí vědět, čemu se v jídle vyhnout a případně co přidat, aby se náš stav zlepšil.

Nejdůležitějším poselstvím podzimu pro nás je: začněte zase vařit. Tepelně upravovaná jídla jsou nejen dobře stravitelná, a proto nás kvalitně vyživí, ale zároveň nás zahřejí na těle i na duši. Vůně jídla z kuchyně dává pocit pohody, domova, spokojenosti. Jen spokojený a dobře vyživený člověk může být zdravý. Tak je to jednoduché.

Co nás čeká:

  • Vysvětlíme si základy makrobiotického přístupu ke stravování
  • Ukážeme si, jak umí makrobiotika kouzlit se stravitelností a surovinami
  • Shrneme si charakteristiky roční doby podzim
  • Řekneme si něco k přirozené detoxikaci, plicím a tlustému střevu
  • Budeme se věnovat ostré chuti a jak se chránit před podzimními plískanicemi
  • Ukážeme si několik triků, jak vařit jednoduše a chutně
  • Ochutnáme něco dobrého (to, co lektorka během dne uvaří), vyměníme si tipy a recepty
  • Odnesete si několik praktických návodů a rad jak na podporu imunity a která jídla a nápoje pomáhají při chřipce a nachlazení 

Výukové semináře

Pořádáme semináře a kurzy, na kterých se můžete seznámit s léčivými účinky potravin.

Roční Akademie

Naučíme vás, jak svá těla umět vyživit a tím je přivést k optimální váze a zdraví.

Naše hodnoty

Protože vše souvisí se vším, přesahují naše hodnoty rovinu přístupu ke stravování.

Blog

Zajímavé články o potravinách, jejich vlivu na náš organismus a jak žít v souladu s přírodou.